Новини

Названо позу йоги, яка може допомогти схуднути

Якщо ви коли-небудь пробували займатися йогою, ви знаєте, що є багато поз, які потрібно запам’ятати.

Одна з найпопулярніших поз називається Віпаріта карані, також відома як”Ноги вгору по стіні”. Прихильники стверджують, що вона допомагає при багатьох проблемах зі здоров’ям, таких як поганий кровообіг, головні болі і хронічні болі, пише Главред.

Зокрема, багато людей задаються питанням, чи допоможе ця поза схуднути.

У цій статті Healthline розповість, чи дійсно поза “Ноги вгору по стіні” допомагає схуднути, як її виконувати, а також про інші переваги, які вона може мати.

Для цього спочатку візьміть складений рушник і покладіть його там, де зустрічаються підлогу і стіна. Потім сядьте на рушник і ляжте на підлогу. Нарешті, поставте ноги на стіну так, щоб їх тильна сторона стосувалася стіни, а підошва ступень була паралельна підлозі.

Крижі (куприк) повинен знаходитися на рушник, а “сидячі кістки”, або сідниці, повинні знаходитися на відстані декількох см від стіни.

Ваші ноги повинні м’яко торкатися стіни, а коліна розслаблені, і ви повинні відчути легке розтягнення.

Затримайтеся в такому положенні 5-20 хвилин. Якщо вам некомфортно або ви не дуже гнучкі, відтягніть стегна від стіни або приберіть рушник з-під куприка.

Ви також можете підкласти подушку під голову, якщо лежите на твердій поверхні.

У цей час закрийте очі і практикуйте Легке дихання. Більшість експертів рекомендують діафрагмальне дихання, при якому діафрагма скорочується шляхом “дихання животом”. З кожним вдихом дозволяйте животу підніматися, а потім видихайте.

Практикуйте стиль дихання 4 на 4 на 4: вдихайте через ніс протягом 4 секунд, затримуйте дихання протягом 4 секунд і видихайте протягом 4 секунд. Експерти вважають, що цей тип дихання стимулює парасимпатичну нервову систему, що дозволяє розслабитися.

Чи допомагає це схуднути?

Щоб схуднути, людина повинна досягти негативного енергетичного балансу, також відомого як дефіцит калорій.

Простіше кажучи, ви повинні споживати з їжі менше калорій, ніж потрібно вашому організму за день. Фізичні вправи можуть збільшити ваші щоденні потреби в калоріях.

Хоча поза “Ноги вгору по стіні” може спалити деякі калорії, вона вимагає мінімальних зусиль і не спалить достатньо калорій, щоб істотно вплинути на ваш щоденний витрата калорій.

Однак більш активні, інтенсивні стилі йоги, такі як силова йога, можуть допомогти з втратою ваги. У цих видах йоги ви частіше рухаєте тілом і задієте м’язи, що вимагає більше калорій.

Деякі дослідження показали, що щоденна практика йоги може допомогти запобігти використанню людиною негативних механізмів виживання, таких як емоційне переїдання, яке може призвести до переїдання. Це може бути зроблено за рахунок зменшення стресу і занепокоєння.

Однак, якщо ви не включите в свій розпорядок інші вправи з більш високою інтенсивністю або не споживаєте менше калорій, ніж потрібно вашому тілу, поза “Ноги вгору по стіні” навряд чи допоможе вам спалити достатньо калорій для схуднення.

Інші переваги

Хоча поза “Ноги вгору по стіні” може не допомогти в схудненні, у неї є багато інших переваг.

Може знизити стрес

Дослідження показали, що йога-це ефективний спосіб знизити стрес за рахунок стимуляції парасимпатичної нервової системи (ПСНС) і заспокоєння симпатичної нервової системи (СНС).

ПСНС в просторіччі відома як система”відпочивай і перетравлюй”. В активному стані ця система:

– уповільнює серцевий ритм

– стимулює травлення

– розслабляє ваші м’язи

– уповільнює дихання

– зберігає ваше тіло в спокійному стані

Навпаки, люди зазвичай називають соціальні мережі системою ” бийся або біжи”.

У стані високого стресу, як фізичного, так і психічного, організм виділяє адреналін. Це збільшує частоту серцевих скорочень і дихання і зупиняє другорядні функції, такі як травлення.

Ось чому, коли ви переживаєте стрес або нервуєте, ви помітите, що ваше серце б’ється швидше, ваші м’язи можуть відчуватися напруженими, і у вас може бути розлад шлунка.

Поза “Ноги вгору по стіні” фокусується на контрольованому повільному диханні, при цьому ваше тіло залишається нерухомим. Це сприяє більшому поглинанню кисню, що говорить мозку про те, що ви перебуваєте в спокійному середовищі з низьким рівнем стресу. Це може призвести до подальшого стимулювання ПСНС.

Крім того, якщо ви відвернетеся від повсякденних справ на виконання цієї пози, це може дати вам такий необхідний розумовий відпочинок.

Збільшує кровообіг

Підняття ніг може допомогти поліпшити кровообіг за рахунок зниження тиску в венах ніг і перенаправлення кровотоку назад до серця. Це також може допомогти з лімфатичним дренажем і накопиченням рідини, щоб зменшити набряк ніг.

Природна сила тяжіння призводить до збільшення тиску в ногах, коли ви тривалий час стоїте або сидите. Підняття ніг змінює їх природне положення і, отже, знижує гравітаційний тиск на вас.

Однак не сидіть під кутом 90 градусів, так як це може обмежити кровотік. Замість цього тримайте куприк на відстані декількох см від стіни, щоб розширити кут і забезпечити кращий кровотік від ніг до серця.

Для досягнення найкращих результатів виконуйте цю позу 5-20 хвилин в день.

Може полегшити біль у попереку

Сидіння протягом тривалого часу може призвести до значного тиску на нижню частину спини і, в кінцевому підсумку, до триваючої болю в попереку.

Проведення декількох хвилин на день знизити тиск на нижню частину спини, що може допомогти зменшити біль або дискомфорт.

Інші претензії

Багато прихильників йоги стверджують, що поза “Ноги вгору по стіні” може допомогти при великій кількості проблем зі здоров’ям, таких як головні болі, менструальні спазми, безсоння або проблеми зі сном, а також хронічна втома.

Хоча дослідження відсутні, щоденне виконання цієї пози може допомогти поліпшити кровообіг, щоб дати відчуття пильності і підвищення енергії. Крім того, за рахунок зниження рівня стресу у вас може бути краще сон і менше головних болів.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.