Новини

“Через фото відчуваєш біль”: у Чернівцях проходить виставка київської фотографки

У Чернівцях, в культурному центрі “Вернісаж”, проходить виставка київської фотографині “Tribunal”, де висвітлені кадри наслідків війни в Україні.

Про це повідомляє кореспондентка molbuk.ua.

Фото зроблені у чорно-білому стилі, які передають весь біль українського народу.

Як розповідає фотографка, перше місто, що вона знімала був Київ.

“Це місто дуже змінилося з початку березня, коли я поїхала. Київ став як фортеця… Я в’їхала, побачила згорілі машини на Житомирській трасі, зруйновані будинки на Нивках – так я вперше побачила війну. Тоді не могла повірити, що це відбувається в моїй країні”, – каже Вєра Бланш.

На виставці можна побачити фото з Бородянки, Бучі, Ірпеню, Петрушки, Краматорська.

Вєра згадує, як з криміналістами потрапила на Київщину, коли вони забирали тіла закатованих українців.

“Ми були свідками цього, фільмували це страхіття. Відчуття були складні, і ще було дуже холодно, навіть всередині – бо усвідомити це нереально, що людина здатна на такі звірства. Там були не просто вбиті люди. Вони були закатовані, не мали кінцівок, у них були виколоті очі, вони були порізані, спалені”, – розповідає фотографка.

Основна мета виставки – показати реалії, які переживає Україна і якнайбільше звернути увагу світу на біду, що спричинила війна. Вона триватиме до 12 серпня.

“Їдеш Бородянкою і тобі здається, що це сценографія воєнного фільму. Дуже боляче…” – додає Вєра Бланш.

Нагадаємо, киянка Вєра Бланш – відома українська фешн- та артфотографка, що знімала для Vogue, Dazed and Confused, Fucking Young, Harper’s Bazaar, L’Officiel та співпрацювала з модними брендами. Вєра закінчила лондонський коледж Central Saint Martins та обожнювала знімати моду й портрети людей.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.