Новини

Ахметов оголосив про вихід з медійного бізнесу: популярні канали віддадуть державі

Український бізнесмен Рінат Ахметов заявив про вихід його інвестиційної компанії SCM з медійного бізнесу.

Відповідну заяву олігарха поширила його пресслужба, пише 24 канал.

Усі ЗМІ “Медіа Групи Україна” відмовляться на користь держави від усіх своїх ліцензій. Мова йде про телеканали, сайти та друковані видання медіахолдингу, який належить олігарху.

Рінат Ахметов пояснив своє рішення створенням реєстру олігархів в Україні. Щоправда, бізнесмен заперечує те, що він олігарх.

Ахметов також зазначив, що 6 місяців, які були відведені на продаж медіахолдингу та війна росії з Україною завадили провести продаж на ринкових умовах.

“Як найбільший приватний інвестор в економіку України я неодноразово казав, що не був, не є й не буду олігархом. Короткий шестимісячний термін, визначений законом для продажу медіаактивів, і російська воєнна агресія проти України не дають можливості компанії SCM продати медіабізнес на ринкових умовах”, – заявив Ахметов.

Таким чином Рінат Ахметов вирішив передати усі ліцензії на телеканали та інші ЗМІ медіахолдингу у власність держави.

Холдинг “Медіа Група Україна” об’єднує телеканали “Україна”, “Україна 24”, НЛО TV, телеканал Індіго TV, “Футбол 1/2/3”, Ukraine 1/Ukraine 2 та NLO TV 1/NLO TV 2, “Донбас” , “34 телеканал” та “Сігма”.

Крім того, володіє оператором супутникового мовлення Xtra TV, ОТТ-платформою OLL.TV, продакшн-компаніями “Теле О” та “Допоможемо ТВ”, “Новинною Групою Україна”, мультимедійною платформою “Сегодня” – теленовини “Сегодня”, сайт segodnya.ua. А також кросплатформним проєктом Vogue.UA.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.