Новини

У Чернівцях водоканал перевіряє автомийки та ресторани: що відомо

Автомийки, магазини, ресторани, торговельні комплекси, виробничі підприємства водоканал ретельно перевіряє. Перевірки щодня здійснює інспекція промислового водовідведення. Обстежують від двох до чотирьох промислових об’єктів Чернівців.

Журналістам ” ” показали перевірку торговельного центру “Майдан”, що на проспекті Незалежності.

– Перевіряємо об’єкт, який використовує великі обсяги води. Наша перевірка не означає, що тут є порушення. Ми проводимо комплексне обстеження, зокрема точки підключення до води й точки скидання, – наголошує начальниця інспекція промислового водовідведення та контролю за водопостачанням “Чернівціводоканалу” Віта Ряба.

Працівники “Майдану” перевірку зустрічають спокійно: показують лічильники, пожежні гідранти, надають документи. Також працівники водоканалу відібрали проби стічних вод, які будуть досліджувати на кількість забруднювачів.

Перевірка тривала приблизно 30 хвилин. Зрештою констатували, що значних порушень немає.

– Маємо приблизно до 5 тисяч промислових абонентів. Перевіряємо, чи дотримуються промислові споживачі договірних умов на постачання води та водовідведення. Такі перевірки маємо право робити без попередження, – каже Віта Ряба. – Працівники інспекції перевіряють, чи наявні лічильники, чи вони опломбовані, чи вчасно повірені. Також перевіряємо стічні води, тобто що скидають у міську каналізацію. Відбираємо проби стічної води й відправляємо на дослідження лабораторії водоканалу і бачимо, чи є порушення. Адже при укладанні договору споживачеві надаються допустимі концентрації забруднювачів, які не мають перевищувати норму. У разі недотримання рекомендуємо споживачам вжити заходи, які зменшать забруднення стоків. Адже водоканалу доводиться витрачати більше реагентів, щоби очистити стічні води. Споживачі переважно йдуть нам назустріч і виконують договірні умови.

Під час перевірок спостерігаємо різні порушення, але ці порушення переважно незначні. Підприємство, до якого не має претензій, повинно мати договір з “Чернівціводоканалом”, – пояснює Віта Ряба. – Є доступ до лічильників, місця для контрольного збору стоків. Лічильники повірені, пломби цілі, оплата за послуги здійснюється щомісяця. І такі споживачі у нас є. З об’єктів, перевірених на цьому тижні, претензій немає до автомийок підприємця С.Баранюка, підприємця А.Овачука та виробничо-комерційної фірми “Чернівецький завод ТІМ”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.