Новини

Військовий облік жінок: у військкоматі Чернівецької області пояснили, що це означає

На військовий облік у разі потреби ставатимуть жінки визначених спеціальностей, і лише у разі, якщо вони будуть придатні до проходження військової служби за станом здоров’я, віком та з урахуванням сімейних обставин.

Про це повідомили у пресслужбі Чернівецького ТЦК та СП.

“Коли ми говоримо про військовий облік жінок важливо розуміти, що це не означає їх мобілізацію. Про мобілізацію жінок мова не йдеться – станом на сьогодні в Збройних Силах немає такої потреби”, – зазначили у Чернівецькому ТЦК та СП.

Наразі понад 50 жінок з Буковини цього річ долучились до лав ЗСУ та проходять службу у військових частинах, переважно нашої області. Жінки призвані на службу під час воєнного стану виключно за власним бажанням.

“Ні цього річ, ні від початку війни з 2014 року, жодної жінки без її згоди не мобілізували. Жодних додаткових обмежень, пов’язаних з мобілізацією, а також перетином кордону щодо жінок-військовозобов’язаних немає і на даний час не планується”, – повідомили у пресслужбі.

У міністерстві оборони пояснюють, що про обов’язкову постановку на військовий облік жінок наразі не йдеться, а лише за власним бажанням мобілізувалися до лав до ЗСУ від початку повномасштабного вторгнення росії близько тисячі жінок.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.