Новини

На ринках Чернівців продають українські патріотичні футболки з Туреччини

Після початку повномасштабної війни в Україні набули популярності футболки, панамки, кепки з патріотичними написами та малюнками.

Чимало їх можна побачити і в Чернівцях, зокрема, на Калинівському ринку. Днями кореспондентка ” ” побувала там і з’ясувала цікаву річ. Виявляється, патріотичний український одяг для нас виготовляють … турки. Утім, після українських вишиванок, які вже давно масово шиють китайці, нічого не дивно.

“Ці футболки шиють у Туреччині, – розповідає продавчиня Калинівського ринку пані Марія, показуючи на свій товар. – Саме турки першими здогадалися таке робити, ще десь в середині весни. Карту, прапор, тризуб України – усе малюють. Ще й написи українською пишуть: “Слава Україні”, “Доброго вечора, ми з України”. І навіть виводять популярну фразу “Русский корабль, иди на…”

А вже за турками ідею підхопили й українські підприємці, та й собі почали шити схожі речі. Тож тепер на Калинівському ринку продають товар і українського, і турецького виробництва.

“Зараз уже дуже багато й наші шиють – в Одесі, Хмельницькому. Це вони під турецькі речі роблять. Тобто не турки копіюють у нас, а ми копіюємо у них одяг із українськими патріотичними написами, – зауважує курйоз продавчиня.

За словами пані Марії, речі турецького виробника – з якіснішої тканини, тож і коштують дорожче. “До прикладу, гуртова ціна на дитячу патріотичну футболку, пошиту в Туреччині, – 186 гривень. На таку ж українського виробництва – 140-145 гривень”, – розповідає продавчиня.

Жінка переконана: в основі ідеї турків лежав не лише чистий бізнес. У такий спосіб вони хотіли висловити свою підтримку українцям. А заодно і трохи заробити. Рухатимуться в цьому напрямку і далі.

“От зараз ближче до осені з Туреччини почнуть привозити такий же патріотичний український одяг, але вже з довгим рукавом, – зауважує пані Марія. – Уміють турки щось цікаве придумати, треба й нам у них цього повчитися”.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.