Новини

Маляр повідомила, що окупанти планують продовжити свій наступ: у яких містах “найгарячіша” ситуація

Російські окупанти планують продовжити свій наступ, щоб вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

Щоб продовжити наступ на Донеччину загарбники посилюють свої війська на Запорізькому напрямку.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Посадовиця зазначила, що загарбники можуть почати свої наступальні дії з території Запорізької області, щоб вийти на Донеччину. Також Росія може спробувати наступати на Запоріжжя або в сторону Великої Новоселівки й Покровська з метою оточення українських підрозділів. Цей напрямок окупанти посилили п’ятьма батальйонними тактичними групами.

“Основні зусилля противника зосереджені на встановленні остаточного контролю над Луганською областю. Найскладніша ситуація на сьогодні склалась на Слов’янському, Краматорському та Бахмутському напрямках. Ворог намагається вийти на рубежі Донецької області”, – сказала Маляр.

На Харківському напрямку загарбники хочуть не допустити вихід Сил оборони до адміністративного кордону з Росією, оскільки тоді вони втратять шлях постачання Бєлгород – Куп’янськ – Ізюм.

На Херсонському напрямку окупанти готуються до оборони та проведення диверсійних дій.

Наразі немає ознак того, що Росія готується до наступу з території невизнаного Придністров’я або Білорусі. Проте загроза зберігається.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.