Новини

У Чернівцях вимушені переселенці можуть безкоштовно отримати правову і психологічну допомогу

У громадах Буковини працюють мобільні групи, які надають різнопрофільну допомогу переселенцям. Організація “Право на захист” надає інформацію щодо розселення людей, допомагає з пошуком прихистку, збирає гуманітарні потреби й надає юридичні консультації, за 2 місяці роботи команда фахівців підтримала понад 300 переселенців.

Про це повідомляють на фейсбук сторінці БФ “Право на захист”, пише molbuk.com

На території області працює одна мобільна група, до якої входять психолог, соціальний працівник, координатор групи та водій. Вони їдуть у громади та надають вимушеним переселенцям допомогу.

За словами психотерапевтки організації Олени Цицульнікової, найбільш поширені запити — кризові стани людей, які втратили житло та роботу.

“Сьогодні вже понад 100 тисяч людей (офіційні дані без урахування незареєстрованих), з яких близько 30 тисяч – діти, знайшли прихисток у Чернівецькій області. Всі ці люди постраждали від наслідків війни. Якщо вони матимуть розширений доступ до психосоціальної підтримки та юридичних консультацій, то вони будуть краще підготовлені для задоволення своїх основних потреб і ліпше захищені від психологічної шкоди, спричиненої конфліктом. Саме тому наші мобільні групи, до команди яких входять психолог, соціальний працівник, координатор групи та водій, направляються у найбільш уразливі громади Дніпропетровської та Чернівецької областей та надають переселенцям таку підтримку”, – пояснила Катерина Задоєнко.

Також багато звернень щодо відновлення документів. За словами юристки організації Анни Лантрат, переважно люди звертаються щодо того, як отримати статус внутрішньо переміщеної особи, як оформити соцдопомогу та як звільнитись з підприємства, яке розташоване на окупованій території.

До організації можна звернутись анонімно. Спілкуватись можна через чат-бот в Telegram-каналі, телефонними дзвінками та заповнивши гугл форму. Отримати юридичну консультацію можна за номерами “гарячої лінії”, яка працює щодня з 7:00 до 22:00: (068) 507-50-90; (099) 507-50-90; (093) 507-50-90.

Авторка: Катерина Марчук

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.