Новини

Як безкоштовно опанувати професію у сфері IT

Повномасштабна війна змусила українців покинути свої домівки та переїхати у більш безпечні регіони країни. Наразі нараховується понад 10 млн внутрішньо переміщених осіб. Багато з них втратили роботу. Когось скоротили, хтось закрив власний бізнес або його відібрали російські окупанти.

Про це повідомляє НВ

Дуже важливо допомогти їм за короткий час здобути нову професію і знову почати працювати. Тому запускається проєкт IT Generation. Він з одного боку допоможе розв’язувати кадрову проблему в IT-індустрії, а з іншого — швидко забезпечити роботою тих, хто цього потребує.

Що таке IT Generation і як цей проєкт працюватиме

Робота над проєктом розпочалася пів року тому. Він є частиною масштабної реформи ІТ-освіти. Йдеться про глобальну зміну підходу до ІТ-освіти та суттєве підвищення її рівня. Сьогоднішній проєкт — це важливий крок у цьому напрямку.

Завдяки IT Generation, українці зможуть пройти навчання безоплатно та отримати професію у сфері IT. Проєкт реалізуємо у декілька етапів — спочатку збираємо заявки від шкіл, які готові долучитися до навчання. На початку липня стартує прийом заявок на сайті IT Generation.

Щоб запобігти зловживанням, ми маємо чіткі вимоги до шкіл.

По-перше, освітні заклади повинні мати професійний досвід навчання студентів не менше 2 років.

По-друге, наявність ліцензії на освітню діяльність.

По-третє, резиденти з РФ або школи, що пов’язані з Росією, не можуть брати участь у проєкті. Як і навчальні заклади, які мають негативну ділову репутацію на освітньому ринку.

А вже у серпні запустимо набір студентів. За попереднім планом, можливість отримати нову освіту на етапі пілоту матиме як мінімум тисяча студентів. Долучитися зможуть українці віком від 21 до 60 років, які не здобувають формальну освіту, не мають ІТ-кваліфікації та досвіду роботи в галузі ІТ.

Навчання за програмою триватиме від 2 до 6 місяців. Вартість програми не повинна перевищувати 250$ на місяць та 1000$ за повний курс. Можна буде отримати одну з 11-ти спеціальностей — FrontEnd; QA; jаvascript; Java; Python, Project/Product Management; UI/UX Design; Business Analysis; HR/Recruiting; Digital Marketing.

Навіщо це потрібно

Наразі ІТ — одна з небагатьох сфер нашої економіки, яка працює практично на довоєнному рівні. Українські айтішники довели світові, що навіть попри повномасштабну війну, вони залишаються надійними партнерами. За оцінками асоціації IT Ukraine в умовах війни виконуються 95% контрактів та зобов’язань. Тому існує гостра потреба у нових спеціалістах.

Для нас важливо, щоб ІТ-галузь продовжувала тримати економічний фронт. Для цього потрібно забезпечити її професіоналами. Звісно, на їх підготовку в університетах потрібні роки. Інша справа — заклади неформальної освіти. Вони щорічно готували близько майже 10 000 фахівців-світчерів — людей, що приходили в IT з інших спеціальностей.

Ми прагнемо, аби якомога більше талановитих українців змогли продовжувати працювати, підтримувати українську економіку заради перемоги та успішного майбутнього нашої держави.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.