Новини

“Потрібно сотні кілограмів вибухівки”: нардеп пояснив, чому Кримський міст досі не зруйнований

В України немає відповідних можливостей, щоб завдати удару по Кримському мосту.

Про це сказав народний депутат, секретар Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

“У нас немає можливості долетіти до Кримського мосту. І долетіти має не безпілотник, який несе 10–20 кілограмів. Це серйозний інфраструктурний об’єкт, на який потрібно сотні кілограмів вибухівки, щоб його тільки пошкодити, а щоб знищити, потрібно тонни вибухівки доправити туди”, – сказав нардеп.

Щоб завдати удару по такому об’єкту потрібні ракети, яких в України зараз немає, сказав Костенко. Далекобійні ракетні системи могли б стримати агресора.

“На жаль, цих можливостей немає. За стільки років ми не спромоглися побудувати таку зброю стримування, яка б дала можливість не допустити війни, коли ворог знав би, що ми зможемо вражати його інфраструктурні об’єкти”, – заявив нардеп.

Збройні сили України, щойно з’явиться можливість, вдарять по Кримському мосту, який Росія використовує для підвезення підкріплення своєї армії.

Міст через Керченську протоку російські окупанти відкрили 2018 року. На відкритті був президент країни-агресорки РФ Володимир Путін, їхав між берегами на КамАЗі.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.