Новини

Замість фестивалю – поетичні читання: у Чернівцях відбудеться Meridian Czernowitz

Фото з сайту meridiancz.com

У Чернівцях на початку вересня відбудеться Meridian Czernowitz. Проте цьогоріч подію називатимуть не фестивалем, а міжнародними поетичними читаннями.

Про це йдеться на фб-сторінці Meridian Czernowitz, пише molbuk.ua

“Друзі, запрошуємо на ХІІІ Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz 2-4 вересня 2022 року у Чернівцях! Цьогоріч ми свідомо відмовляємося від слова “фестиваль” (лат. festivus — святковий, веселий) – бо нам не святкується. Проте традиційні поетичні читання, дискусії, презентації книжок – у силі. Зустрінемося за два місяці. Слава Україні!” – повідомляють організатори.

Довідка

Міжнародний поетичний фестиваль MERIDIAN CZERNOWITZ – дійство, побудоване на фундаменті культурної спадщини Чернівців, продукт генної та історичної пам’яті його мешканців. Метою фестивалю є повернення Чернівців на культурну мапу Європи й розвиток діалогу між сучасними українськими поетами та їх зарубіжними колегами.

Учасниками MERIDIAN CZERNOWITZ є відомі та цікаві поети з Німеччини, Австрії, Швейцарії, Великобританії, США, Данії, Нідерландів, Люксембургу, Ліхтенштейну, Польщі, Румунії, України та ін.

Але головний учасник MERIDIAN CZERNOWITZ – саме місто, де в цей час відбуваються численні поетичні читання, лекції, дискусії, презентації книг, поетичні прогулянки, музично-поетичні й винно-сигарно-поетичні вечори та театральні перфоманси.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.