Новини

Чи можна не повіряти лічильники під час воєнного стану: надавачі комунальних послуг у Чернівцях дали пояснення

Повірку лічильників можна не здійснювати в умовах дії воєнного стану, а також протягом трьох місяців після його завершення.

Про це йдеться в постанові Кабміну, але надавачі комунальних послуг у Чернівцях мають свої пояснення, пише molbuk.ua.

У постанові йдеться, що це стосується лічильників, термін яких закінчився у період воєнного і надзвичайного стану та протягом місяця після його припинення.

Надавачі комунальних послуг про постанову знають, але вважають, що буковинські споживачі все ж не повинні нехтувати своїми обов’язками і повірити лічильники у разі потреби.

Повірку лічильників води потрібно робити коштом споживачів раз на чотири роки, і це коштує орієнтовно від 300 до 400 гривень. У “Чернівціводоканалі” запевняють, що наразі споживачів не змушують робити повірку лічильників. Тому не знімають з обліку протерміновані лічильники і беруть до уваги фактичні показники.

“Ця постанова не скасовує проведення повірки, а лише відтерміновує її. Тому наголошуємо, якщо є можливість, то краще це зробити. Фірми, які роблять повірку працюють. У нас немає військових дій, тому лічильник є можливість повірити, – пояснили в абонвідділі “Чернівціводоканалу”.

У “Чернівцігазі” повідомили, що лічильники газу повіряють. Якщо це планова періодична повірка, то за неї сплачує “Чернівцігаз”, якщо з ініціативи споживача, то сам споживач.

“У постанові йдеться не про те, що повірка лічильників не здійснюється, а про те, що прилади, строк повірки яких настав, можуть використовуватися до завершення воєнного періоду. Тому ми просимо споживачів повіряти лічильники”, – пояснили у пресслужбі “Чернівцігазу”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.