Новини

У військкоматі Буковини розповіли, скільки отримують захисники та чи мають усе необхідне

Додатково до грошового забезпечення військовослужбовця, як кадрового, так і мобілізованого в час воєнного стану, додається щомісячна премія в розмірі 30 000 грн., або 100 000 грн., в залежності від залучення до виконання бойових завдань.

Про це кореспондентці molbuk.ua розповіли у пресслужбі Чернівецького обласного ТЦК та СП.

Зброя, продовольче, речове та інше забезпечення військовослужбовець отримує у військовій частині, в якій проходить службу.

“Варто зазначити, що потреба в забезпеченні військовослужбовців здійснюється значною мірою завдяки допомозі, яку надають армії волонтери та небайдужі громадяни. Люди допомагають, бо розуміють, що для відбиття настільки масштабного нападу треба багато ресурсів. У такий складний час без цієї підтримки армії було б нелегко, тому ми надзвичайно вдячні буковинцям, які допомагають військовим частинам”, – зазначають у пресслужбі військкомату.

Чимало мобілізованих ще до повномасштабної війни подбали про власну підготовку та вже мали необхідні речі, з якими прибули в частини.

“Вважаю, зараз той час, коли важливо розраховувати не лише на те, що тобі мають дати, а й думати, як можеш допомогти сам, як собі та іншим. Так, знаю, що деякі військовослужбовці, в тому числі мої колеги, знайомі, віддають частину, а дехто – цілу премію на потреби армії, лікування поранених, допомогу постраждалим. Вони це роблять, як і більшість громадян, саме тому, що усвідомлюють масштаб війни і ціну внеску кожного, ціну єдності і взаємної підтримки”, – додала начальниця пресслужби Чернівецького обласного ТЦК та СП Тетяна Попович.

Раніше у військкоматі пояснили, чому буковинцям активно роздають повістки.

Також буковинців закликають допомогти з автомобільним транспортом, якого постійно бракує на фронті.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.