Новини

Від початку війни проти РФ, у Чернівцях сім пар одружилися онлайн

Від початку вторгнення РФ в Україну у Чернівцях сім пар одружилися онлайн.

Про це повідомила у коментарі molbuk.ua головна спеціалістка ДРАЦСу Христина Харабара.

“За період від 24 лютого 2022 року, було зареєстровано 7 пар на онлайн-шлюб і ще одна пара подала таку заяву, реєстрація якої, відбудеться трішки пізніше. Заяву ми опрацьовуємо без присутності нареченого, він подає заяву, яку засвідчує командир військової частини, а наречена безпосередньо нам подає її, і таким чином, назначається дата шлюбу” – зазначає Христина Харабара.

Загалом за 2022 рік, до 29 червня, шлюбів зареєстровано 447. Певної вікової категорії немає. Це можуть бути як пари, як юного віку, середнього, так і пенсійного.

“Дуже було багато людей з різних областей, зокрема, в яких ведуться бойові дії, які бажали одружитися. Молодята, які вимушено переїхали з рідних міст, соромилися несвятковим одягом, але чернівчани допомагали, знаходили фату, робили вінки, приносили вбрання, фотографували, задля того, щоб вони усміхалися, щоб розрадити психологічно. Також створили, так сказати, історичну замальовку – плакат, де кожна пара могла залишитися щось від себе. Зараз якщо поглянути на нього, можна побачити: побажання, які залишили молодят з різних куточків України, дитячі малюнки, різні надписи, які майорять жовто-блакитними кольорами”– розповідає спеціалістка ДРАЦСу Світлана Сворожинська.

Авторка: Людмила Кушнір

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.