Новини

У військкоматі Буковини розповіли, чи мобілізують чоловіків із вадами здоров’я

У обласному військкоматі продовжують спростовувати міфи, які ширяться буковинськими соцмережами. Один із них – що військкомат “забирає всіх, навіть людей із серйозними вадами здоров’я, тому що мусить виконати поставлений “зверху” план”.

Зокрема, у пресслужбі Чернівецького обласного ТЦК та СП заперечили щодо правдивості таких чуток у коментарі molbuk.ua

“Головне завдання для всього нашого народу – захистити країну. Представники ТЦК та СП виконують завдання, спрямовані на забезпечення обороноздатності області та загалом держави. У Чернівецькій області призов військовозобов’язаних проводиться у визначені терміни та в обсягах відповідно до завдань вищого штабу.

У разі, якщо громадянин, отримуючи повістку, вважає, що не здатен захищати Батьківщину з якихось певних причин, до прикладу, за станом здоров’я, він повинен прибути в терцентр комплектування та підтвердити це. Тобто надати відповідні документи чи пройти медогляд тощо та отримати відстрочку”, – зазначають у пресслужбі обласного ТЦК та СП.

Водночас у військкоматі нагадують, що в час війни можуть бути мобілізованими громадяни, які визнані непридатними до військової служби в мирний час, але обмежено придатними у воєнний час.

“Тобто, обмежено придатні до військової служби, до прикладу, непридатні до служби у десантно-штурмових військах, морській піхоті чи військових частинах ССО, можуть бути залучені до служби в частинах забезпечення, навчальних центрах, закладах, ТЦК та СП тощо”, – пояснюють.

“І щодо розмов, мовляв, захищати країну повинні лише ті, хто бажає воювати. Є інша думка, з якою погодиться більшість свідомих людей – війни не хоче ніхто з тих, хто перебуває на фронті, кожен воїн бажає жити мирним життям та бути поряд з рідними. А воюють тому, що йде велика війна, під час якої не повинно йтися про “бажаю чи не бажаю”. Є обов’язок і повинна бути гідність діяти, чинити опір ворогу. Інакшого шляху, ніж гнати ворога геть, немає”, – наголошує начальниця пресслужби Чернівецького ОТЦК та СП капітан Тетяна Попович.

Раніше у військкоматі спростували фейк, що на Буковині “повістки вручають лише місцевим, а переселенців не чіпають”.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.