Новини

Обмежувати і забороняти: уряд дозволив місцевій владі самій визначати рух транспорту в “червоних зонах”

Місцева влада сама може вирішувати, чи забороняти роботу автотранспорту та залізниць у регіонах “червоної” зони. Відповідне рішення ухвалюватимуть регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) у кожній області самостійно.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій на своєму Telegram-каналі.

За їх рішеннями, можуть заборонятися регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним та залізничним транспортом. 

Виключення становлять:

– транзитні перевезення;
– перевезення легковими автомобілями, де кількість пасажирів, включаючи водія, не більше 5-ти осіб без урахування дітей віком до 14 років;
– перевезення службовим/орендованим автотранспортом підприємств, закладів, установ у межах кількості місць для сидіння і виключно за маршрутами руху, про які поінформовано не менше ніж за 2 дні органи Нацполіції;
– перевезення пасажирів автотранспортом у міжнародному сполученні за наявності підтвердженого негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19, проведеного не більше ніж за 48 годин.

Також за окремим рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заборонятиметься посадка пасажирів в автомобільний чи залізничний транспорт міжобласного сполучення, окрім спеціальних залізничних рейсів.

Нагадаємо, згідно з даними, станом на 22 березня у “червоній” зоні вже вісім регіонів, зокрема, це Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Одеська, Сумська та Чернівецька області.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.