Новини

Звідси росіяни могли атакувати захід України: окупанти втекли з острова Зміїний – відео

Російська влада заявила, що нібито “як жест доброї волі” “завершила виконання завдань на острові Зміїному” і вивела гарнізон, що знаходився там.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на Міноборони

Росіяни кажуть, що цим самим нібито “не дозволять Києву спекулювати на темі неможливості вивезення зерна”.

Таке ж визначення “доброї волі” росіяни використали, коли після розгрому втікали з Київської та Чернігівської областей.

Перед цим Оперативне командування “Південь” заявило, що російська армія поспіхом евакуювала залишки гарнізону з острова Зміїний після ударів українських військових по ньому.

Пізніше головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний показав, як виганяли окупантів зі Зміїного. За його словами, рашисти втекли звідти після того, як українські захисники завдали по острову низку ударів, в тому числі і з української гаубиці “Богдана”.

“Не витримавши вогню наших артилерійських, ракетних та авіаційних ударів, окупанти залишили острів Зміїний. Дякую захисникам Одещини, які вжили максимальних заходів для звільнення стратегічно важливої ділянки нашої території. Низький уклін конструкторам та виробникам української самохідної гаубиці “Богдана”, яка відіграла важливу роль у звільненні острова”, – зазначив головнокомандувач ЗСУ.

Чим важливий острів Зміїний:

Острів Зміїний у Чорному морі має стратегічне значення як для України, так і для російських окупантів. Він дозволяє контролювати надводну та певною мірою повітряну обстановку на півдні. Про це в ефірі телемарафону розповів начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

Також, за словами Буданова, теоретично це єдиний регіон, через який росіяни можуть спробувати висадити десант на територію Придністров’я.

“Той, хто контролює острів, може будь-якої миті заблокувати рух цивільних суден в усіх напрямках на південь України… Острів Зміїний – це територія України, і ми її будемо деокуповувати й боротися за неї стільки, скільки нам буде потрібно. Це стратегічно важлива точка, щоб відкрити торгові морські шляхи, завозити нам зброю та виключити будь-які можливі воєнні дії Росії на території “ПМР”, з якої вони можуть атакувати західну частину України”, – розповів Буданов.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.