Новини

Де вигідно купувати автозапчастини?*

В Україні з кожним роком зростає кількість автомобілів. Володіння транспортним засобом тягне за собою більше фінансових затрат, ніж просто купівля палива та страхування. З часом автомобільні деталі зношуються й потребують заміни, що може стати відчутним навантаженням на домашній бюджет.

Де варто купувати деталі до автомобіля?

Ринок автозапчастин дуже розвинений. Оригінальні деталі можна придбати в авторизованих сервісних центрах, але ціни там часто завищені. Також існує безліч стаціонарних точок продажів, не пов’язаних з якоюсь конкретною маркою чи концерном. Найдешевші ціни та найбільший вибір запчастин можна знайти в спеціалізованих інтернет-магазинах.

Якість автозапчастин

Ціна – це ще не все, на що потрібно звертати увагу. Обираючи запчастини для вашого автомобіля, слід враховувати їх якість. Не кожен інтернет-магазин пропонує якісні замінники за привабливими цінами. Якість надзвичайно важлива, особливо при заміні тих деталей, які безпосередньо впливають на безпеку водіння. Йдеться про гальмівну систему (диски, колодки), кермове управління (тяги, коромисла, наконечники), систему підвіски (амортизатори, пружини).

Правильний підбір автозапчастин

Перед покупкою будь-якої запчастини важливо отримати професійну консультацію. В хорошому магазині порадять й підберуть запчастини до вашої моделі автомобіля.

Деякі інтернет-магазини пропонують дуже корисну функцію, яка дозволяє шукати неоригінальні запчастини на основі номерів оригінальних деталей. Так покупець може бути впевнений, що вони пасуватимуть до його автомобіля.

Автозапчастини OE, OEM або P – яка між ними різниця?

На жаль, неспеціалісту може бути важко визначити, які з представлених на ринку автозапчастин є якісними, а які прослужать не довго. Однак на допомогу приходить директива ЄС GVO, яка класифікує автозапчастини за якістю та виробником за допомогою літерних символів. Якщо коротко, то класифікація виглядає наступним чином:

OE (Original Equipment) – оригінальні запчастини, підписані логотипом виробника автомобіля;

OEM (Original Equipment Manufacturer) – оригінальні деталі, які підписані логотипом виробника запчастини, а не виробника автомобіля;

P – запчастини порівнянної якості, тобто запчастини, виробник яких засвідчує, що вони мають ту саму якість, що й деталі, які використовувалися для складання даного автотранспорту на заводі виробника;

Z – інші запчастини.

Вищенаведена класифікація використовується деякими гуртовими продавцями автозапчастин. Таким чином, навіть у неспеціаліста не повинно виникнути проблем з вибором відповідного класу замінних деталей для свого автомобіля.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.