Новини

У центрі Чернівців занедбаний сад планують перетворити на громадський простір

У Чернівцях планують створити новий громадський простір.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької облради, пише molbuk.ua

Його мають намір облаштувати у сквері позаду 14-го корпусу ЧНУ ім. Ю. Федьковича. Там планують провести благоустрій, встановити сучасне освітлення та розмістити дитячі атракції.

“Сквер, який наразі недоступний для людей, може стати гарним місцем відпочинку матерів з дітьми, молоді, а також зручною локацією для проведення літературних читань, демонстрації фільмів просто неба та інших культурних івентів”, – зазначають у повідомленні.

Ініціатор ідеї – голова Чернівецької облради Олексій Бойко. Він уже зустрівся з дизайнером та архітектором Євгеном Аврусевичем і підприємцем Андрієм Сафроняком, щоб обговорити цю ідею. Домовилися про плідну співпрацю.

Минулого року художник із Чернівців Тарас Полатайко запропонував саме цю локацію назвати сквером Дня Вишиванки, а скверу на Соборній площі залишити історичну назву – площу Франца Йосипа. Проте петиція не була підтримана.

Сквер позаду 14-го корпусу ЧНУ за адресою Кафедральна 2 – це колишній сад Крайового уряду Буковини, спроектований архітекторами у стилі французького садово-паркового мистецтва. Зараз це 4 500 квадратних метрів занедбаної території у самому центрі Чернівців, яка ніяк не використовується.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.