Новини

США готові надати Україні додаткове озброєння нового зразка

США готові надати Україні американські системи, однак для цього необхідно вивести із зони бойових дій частину українських військових, щоб навчити їх користуватися зброєю нового зразка.

Про це розповів речник Пентагону Джон Кірбі, інформує УНН.

За його словами, Збройні сили України продовжують використовувати радянську техніку для захисту від армії росії, проте Україна зараз потребує далекобійної зброї.

“У перші тижні війни був значний і, на мою думку, правильний акцент на тому, щоб Україна отримувала системи, на яких її військові були навчені, знали, як їх використовувати, вже мали їх на озброєнні – колишнє радянське обладнання. У цьому, як і раніше, є необхідність. Я маю на увазі, що вони досі використовують ці системи”, – наголосив він.

Кірбі зазначив, що Америка готова надавати Україні нову зброю у боротьбі з рф, однак це вимагає певної підготовки особового складу, тому частину військових треба буде відкликати з фронту на навчання.

“Ми хочемо переконатися, що дотримуємося тут правильного балансу: що вони отримують системи, до яких вони звикли, а також системи, які їм потрібні, без зайвого зниження їхньої бойової готовності в польових умовах”, – підсумував американський чиновник.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.