Новини

Для добудови нових пунктів пропуску на Буковині не вистачає 113 мільйонів гривень

Щоби завершити будівельні роботи пунктів пропуску “Дяківці” та “Красноїльськ” у Чернівецькій області потрібно понад 113 мільйонів гривень.

Про це йдеться у відповіді Державної митної служби на запит Суспільного Чернівці.

За інформацією митної служби, роботи на пунктах пропуску на кордоні з Румунією призупинили через повномасштабну війну Росії проти України. Гроші для будівництва пунктів пропуску спрямували до резервного фонду держбюджету.

Станом на 1 січня 2022 року пункт пропуску “Дяківці” був готовий на 35% (станом на травень роботи виконали на 70%), а “Красноїльськ” — на 80%.

Для повного завершення не вистачає ще понад 113 мільйонів гривень, з них — понад 19 мільйонів за роботи, які вже виконали підрядники. Для реконструкції “Дяківців” необхідно ще понад 74 мільйони, а для “Красноїльська” — майже 40 мільйонів гривень.

Митна служба зверталась до міської ради Чернівців, аби отримати 20 мільйонів з резервного фонду міста на реконструкцію пункту пропуску “Дяківці”, депутати за це рішення не проголосували. Також митна служба консультувалася з представниками Європейської Комісії та Міжнародної організації з міграції щодо фінансування, аби відкрити пункту пропуску за тимчасовими схемами.

Раніше повідомлялося, що голова Чернівецької ОВА Сергій Осачук анонсував завершення реконструкції пунктів пропуску на кордоні з Румунією

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.