Новини

«Там не буде чергового генделика»: в облраді Чернівців прокоментували вуличне кафе біля театру

Голова Чернівецької облради Олексій Бойко прокоментував ситуацію зі встановленням вуличного кафе просто під стінами музично-драматичного театру, причому біля вбиральні.

Свою думку посадовець висловив у коментарі molbuk.ua

“Розповім, як усе було. Ці підприємці ходили декілька років поспіль із тим, щоби надати їм там дозвіл займатися такою діяльністю, – зазначає Олексій Бойко. – Ми такі дозволи не надаємо, тому вони звернулися, щоб отримати сервітут. Але вони запевняли і, в принципі, ми таке підтримуємо, – щоби це була не просто забігайлівка або кав’ярня, а щоби покращити послуги в місті.

Моя пропозиція була – розробити так, щоби була програма, щоби це міг театр робити, якщо йому це необхідно. Наприклад, здати в оренду частину території біля свого закладу. Вони ж захотіли сервітут. У зв’язку з тим, що за моєї ініціативи було відмінено практику, що керівники закладів самі можуть розпоряджатися і видавати сервітути без погоджень обласної ради, такі повноваження на себе безпосередньо перебрала обласна рада. І тоді були певні звинувачення, що я розробляю якісь схеми. Ви можете собі це уявити: тобто коли я виношу питання повністю в зал на розгляд 64 депутатам, що це “схема”. А коли директори комунальних закладів або в. о. директорів це дають, то це є не схема”, – каже посадовець.

“Попри все, ми це зробили, – провадить Бойко. – Люди звернулися, таке рішення пройшло профільну комісію, потім було висунуте на сесії, і за нього проголосували. Дозвіл був виданий до кінця грудня 2022 року. Але це не означає, що там можна ставити генделик або оте накриття. То мало бути все цивілізовано, естетично, щоби не перетворювати місто на бозна-що.

Я особисто сьогодні (22 червня – ред.) там був на місці, бачив, що ті всі конструкції забрали. Я би хотів розібратися, чому виникла така ситуація, чого там не дотрималися підприємці і яка позиція директора з цього приводу. Але сесія надала право користування цією земельною ділянкою сервітутом. Далі керівник закладу разом із ними має вирішити, що їм необхідно, а що ні.
Як це зараз робиться – це вже інша річ. Звичайно, що я не допущу, щоби там був черговий “генделик” – це точно”, – запевнив Олексій Бойко.

Раніше повідомлялося, що у Чернівцях просто під стінами театру облаштували вуличне кафе.

У Чернівецькому муздрамтеатрі ж запевняють, що проти встановлення літнього майданчика під стінами закладу, але не мають права вплинути на це рішення. Адже власник має необхідні документи.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.