Новини

У МВС розповіли, в яких регіонах України найбільше крадуть «гуманітарку»: чи є в переліку Буковина

Правоохоронці фіксують найсуттєвіші розкрадання гуманітарної допомоги у Києві та Львівській області. “Не пасуть задніх” і шахраї Харківщини та Кіровоградщини.

Про це повідомив міністр МВС Денис Монастирський телеканалу “Рада”.

“Сьогодні правоохоронці розслідують 247 кримінальних проваджень щодо розкрадання гуманітарної допомоги. З них 29 особам повідомлено про підозру”, – сказав Монастирський.

Найчастіше шахраї збирають кошти на придбання автомобілів високої прохідності начебто для бійців ЗСУ, а потім продають їх за ринковою ціною. Також ділки збирають “гуманітарку” у вигляді різних товарі. Ще одна схема – це збір великих сум на псевдо евакуаційні маршрути.

Окрім цього, у злочинній діяльності беруть участь і російські хакери. Для збору кошті вони створюють спеціальні Telegram-канали.

Як відомо, на початку червня правоохоронці викрили заступника голови Чернівецької обласної військової адміністрації Артура Мунтяна на махінаціях з гуманітарною допомогою.

Посадовець сприяв використанню у комерційних цілях автомобілів швидкої медичної допомоги, які передали в Україну з Італії як гуманітарну підтримку.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.