Новини

Не прибирають ні у дворі, ні у підвалі: як змінити управлінська компанію у Чернівцях, яка погано працює

Якщо управлінська компанія, яка отримує від мешканців квартирну плату, не виконує свої зобов’язання, її можна змінити.

Про це повідомляють у департаменті інфраструктури та благоустрою.

Управлінські компанії є приватними, на них не має впливу міська рада. Але у разі систематичних порушень мешканці можуть змінити управлінську компанію на іншу.

Щоправда, усю документальну роботу доведеться зробити співвласникам будинків самостійно.

“Ми зараз спостерігаємо ситуацію, що люди почали змінювати управлінські компанії. У багатьох будинках це стається у зв’язку з тим, що мешканці тривалий час не бачили управлінської компанії й навіть не можуть додзвонитися у разі аварійної ситуації. При цьому нарахування за квартирну плату їм приходять”, – розповідає начальник відділу координації управління житловим фондом департаменту інфраструктури та благоустрою Чернівецької міської ради Жанна ВЛАДИКА.

У департаменті інфраструктури та благоустрою Чернівецької міської ради наголошують, що це потрібно зробити правильно документально, щоби управлінська компанія не мала можливості оскаржувати рішення у суді.
У департаменті мешканцям готові надати консультації з цього приводу.

Як змінити управлінську компанію: покрокова інструкція

Крок 1. Управитель має виставляти оплату за фактично виконані послуги. У разі невиконаних робіт, які вказані у договорі, скласти акт-претензію до управителя. При цьому співвласник будинку звертається до управителя, щоб він скерував представника для перевірки якості надання послуг. Якщо протягом доби не з’явився управитель, тоді співвласники самі складають акт-претензію за затвердженою Мінрегіоном формулою.
Підписати акт-претензію має не менше трьох співвласників з різних приміщень і надіслати рекомендованим листом управлінській компанії.

Крок 2. Якщо мешканці не можуть знайти управителя, то потрібно скласти акт-претензію, а також акт про те, що немає зв’язку з управителем, він не виконує аварійні роботи. У такому випадку люди можуть достроково розірвати договір, але мають бути оформлені усі документи і дотримана процедура.

Крок 3. Рішення про зміну управлінської компанії ухвалюється на зборах співвласників будинку. За два тижні до зборів ініціативна група має повідомити про проведення зборів, наприклад, оголошенням, і оприлюднити питання, які будуть розглядатися.

Крок 4. За рішення зміни управителя мають проголосувати співвласники житла, які мають у власності понад 75% житлової площі будинку. На зборах обирають уповноважену особу, яка буде підписувати договір з управителем.
Обирають того управителя, з яким хочуть надалі працювати.

Крок 5. Після зборів має бути складений протокол, де вказують дані про співвласників. Цей протокол передають на зберігання у департамент інфраструктури та благоустрою.

Крок 6. Управлінську компанію потрібно попередити за два місяці про розірвання договору. Співвласники письмово звертаються до управителя про те, що вони обрали іншу форму управління і будуть розривати договір.
Потрібно надати два листи й завірити їх печаткою. Один лист залишається управителю, другий забирають мешканці. Після надсилання листа через два місяці мешканці мають право розірвати договір з управлінською компанією та укласти договір з новим управителем.

Де отримати консультації
Вулиця Героїв Майдану, 176 (кабінети 59,63).

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.