Новини

Лікарка з Чернівців пояснила, чому після щеплення важливо пів години побути під наглядом медиків

Після щеплення від коронавірусу, як і після інших щеплень, дуже важливо ще протягом пів години залишатися під наглядом медиків.

У цьому переконана лікар-імунолог, лікар-терапевт Чернівецької обласної лікарні Наталія Зливко, пише molbuk.ua

На думку лікарки, саме цей період може виявитися критичним для здоров’я і, якщо вчасно не надати медичну допомогу, наслідки можуть бути фатальними.

“Дуже важливо спостерігати за щепленими протягом 30 хвилин після ін’єкції. Тому що будь-яка серйозна реакція у вигляді анафілаксії розвивається приблизно в цей проміжок. Часом людина може відчувати легке запаморочення – так, наче випили сто грамів. Зрідка з’являється металічний присмак у роті. У цьому немає нічого страшного. Але люди часом лякаються, бо не розуміють, що відбувається. Тому про ймовірність такої реакції на вакцину варто попереджати”, – вважає Наталія Зливко.

Нагадаємо, AstraZeneca, яку ще називають оксфордською вакциною, розробили спільно Оксфордський університет і британсько-шведська фармацевтична компанія AstraZeneca.

Торік AstraZeneca уклала угоду з одним зі світових лідерів з виробництва вакцин – Індійським інститутом сироваток Serum Institute of India – на виробництво своєї вакцини від ковіду. Індійська AstraZeneca отримала локальну назву CoviShield.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.