Новини

Війна в Україні: чи можуть мобілізованих відразу відправити на передову

Мобілізованих не відразу відправляють на передову. Тих, хто не проходив військову службу, на першому етапі направляють для відповідної фахової підготовки до навчальних центрів.

Про це йдеться на сайті асоціації правників України.

Наразі підготовка відбувається за скороченими термінами і становить від 7 до 20 діб, залежно від складності спеціальності.

Після завершення підготовки військовослужбовці відбувають для комплектування підрозділів (військових частин), у т.ч. тих, які ведуть бойові дії.

Загальновійськова підготовка поділяється на початкову і базову.

Початкова підготовка здійснюється з метою формування у громадян первинних загальновійськових знань і спеціальних компетентностей.

Базова підготовка здійснюється з метою підготовки громадянина, здатного виконувати завдання як у мирний, так і у воєнний час, у бойових умовах, і посприяти йому в набутті первинних знань, умінь і навичок поводження зі зброєю та її застосування; дій на полі бою (пересування та орієнтування на місцевості); надання домедичної допомоги, а також первинної психологічної допомоги (самодопомоги); поводження з саморобними вибуховими пристроями та формування стійких морально-психологічних якостей, необхідних для захисту України.

Якщо ж вас направили на передову без підготовки і навичок володіння зброєю, зверніться на гарячу лінію Міністерства оборони України та ЗСУ за телефонами: 0-800-500-410, 0-800-500-442, 044-454-44-99. Для оперативного реагування на порушення необхідно назвати ПІБ мобілізованого та номер військової частини, до якої його направлено.

Також можна звертатися на гарячу лінію Чернівецького обласного ТЦК та СП:

Дзвінки приймаються щоденно з 9.00 до 18.00 години за номерами телефонів: 0681408186, 0664694641, (0372) 525561.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.