Новини

«Пригадуєш ці дні з гірким болем у серці»: українські зірки у Чернівцях розповіли, як для них розпочалась війна

Ольга Сумська, Богдан Бенюк та Віктор Жданов на творчій зустрічі в Кіно-мистецькому центрі імені Івана Миколайчука розповіли, як для них розпочалась війна.

Актори зазначають, що пригадують ці дні з гірким болем у серці, пише molbuk.ua.

Ольга Сумська розповіла, що у перші дні війни вона втратила матір.

“Дуже важко згадувати цей період. Пригадуєш ці дні з гірким болем у серці і досі ти не можеш прийти до тями. Я пережила велика горе – втратила маму. Буквально на третій день війни. Якось так склалось в її житті, що народилась вона під час Голодомору, пережила другу світову і пішла в інші світи під час цієї війни. Я кожного дня думаю, чого так сталося. Відповідь ми знаємо. Сьогодні українська нація бореться за перемогу. Вона нам дуже важко дається, але я вірю всім серцем, що цей день настане”, – розповіла Ольга Сумська.

Богдан Бенюк зізнався, що разом з доньками вирішував, куди виїхати.

“До мене о пів на п’яту приїхала старша донька з дітьми і сказала, що розпочались обстріли. Потім приїхала інша дочка. І ми стояли на подвір’ї та вирішували, що робити, куди їхати, як усіх і усе помістити в три машини. А на подвір’ї був мій переляканий лабрадор. І я розумів, що на нього місця нема і ми його залишимо. Моя дочка Леся, в якої у той день було день народження, забрала собаку. Тільки потім, коли я дізнався, що всі мої сусіди позалишали собак, зрозумів, що ці вчинки ми робимо підсвідомо. І коли наступає період, коли ми розгрібаєм це все – розумієш, що ми відповідальні за такі життєві моменти. Проте, ми вчимось. Вчимось і бідою, і війною, і достатком, і каліцтвом. Дай Боже, щоб усі наші помисли були чисті, тоді все буде в нас добре”, – каже Богдан Бенюк.

А ось Віктор Жданов війну зустрів на Луганщині. Він був на зйомках у місті Лисичасньк, який зараз окупанти нещадно обстрілюють

“22 лютого в мене були зйомки в Лисичанську. Потім нас було евакуйовано. Проте, я все одно не розумів, що коїться. Я 23 лютого поїхав у Херсон, а 24 Чорнобаївка вже горіла. Потім поїхав на Київ, звідки забрав доньку і ми поїхали до Львова. Їхали десь три дні. Це було дуже важко. У Львові волонтеримо у театрі імені Марії Заньковецької. А загалом для мене війна розпочалась ще у 2014 році. Я переїхав з Донецька в Київ”, – розповідає Віктор Жданов.

Автор Євгеній Пірожков

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.