Новини

Чи потрібно щепитися тим, хто вже перехворів на коронавірус: думка медика

Щепитися від коронавірусу потрібно також і тим, хто ним перехворів.

У цьому переконана лікар-імунолог, лікар-терапевт Чернівецької обласної лікарні Наталія Зливко, пише molbuk.ua

На думку лікарки, щепитися потрібно обов’язково, адже навіть якщо ви перехворіли, це не дає гарантії, що у вас сформуються антитіла. А навіть якщо сформуються, то невідомо, скільки часу вони зберігатимуться в організмі.

“У перехворілих на коронавірус людей швидко зникають антитіла. У когось це може статися через два місяці, у когось через пів року. А в декого вони можуть взагалі не утворитися. Ми знаємо чимало випадків, коли такі люди повторно хворіють на COVID-19. Тому вакцинуватися потрібно навіть тим, хто перехворів. Це абсолютно не є протипоказом. Навпаки додатковий захист”, – стверджує Наталія Зливко.

Нагадаємо, AstraZeneca, яку ще називають оксфордською вакциною, розробили спільно Оксфордський університет і британсько-шведська фармацевтична компанія AstraZeneca.

Торік AstraZeneca уклала угоду з одним зі світових лідерів з виробництва вакцин – Індійським інститутом сироваток Serum Institute of India – на виробництво своєї вакцини від ковіду. Індійська AstraZeneca отримала локальну назву CoviShield.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.