Новини

У військкоматі розповіли, чи є на Буковині «ухилянти» і що їм «світить»

На Буковині також є певна кількість “ухилянтів”. За що вони можуть бути притягнуті до адміністративної та кримінальної відповідальності.

Про це у коментарі molbuk.ua розповіли у пресслужбі Чернівецького обласного ТЦК та СП.

“На жаль, і в нашій області є такі громадяни, які, розуміючи, що захист країни в час такої масштабної війни є надважливим завданням, від виконання якого залежить доля країни, водночас шукають причини всіляко уникати призову”, – зазначають у пресслужбі.

У випадку ухилення від призову за мобілізацією військовозобов’язаний може бути притягнутий до адміністративної та кримінальної відповідальності.

“Нагадуємо, що військовозобов’язані громадяни України призовного віку на час дії воєнного стану повинні постійно мати при собі та надавати за вимогою для перевірки уповноваженим особам Національної поліції України, Національної гвардії України та Військової служби правопорядку документи, що посвідчують особу та військово-облікові документи”, – наголошують у пресслужбі ТЦК та СП.

У випадках ненадання документів чоловіків доправляють в ТЦК та СП для з’ясування та уточнення військово-облікових даних.

Раніше у пресслужбі розповіли про хід мобілізації на Буковині.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.