Новини

Лікарка з Чернівців розповіла, чи безпечно щепитися індійською вакциною

За будь-якої вакцинації – неважливо, чи це коронавірус, кір, чи щось інше, – завжди потрібно аналізувати, де більший ризик: отримати негативні наслідки після вакцинації чи отримати негативні наслідки від хвороби.

У цьому переконана лікар-імунолог, лікар-терапевт Чернівецької обласної лікарні Наталія Зливко, пише molbuk.ua

У випадку з COVID-19 людина має набагато більше шансів отримати негативні наслідки від коронавірусу, ніж від вакцинації, стверджує лікарка.

“Вакцина індійська, але вона розроблена в Оксфорді. В Індії взяли ліцензію і на своєму заводі виготовили таку ж вакцину”, – пояснює Наталія Зливко.

І як приклад розповідає про ситуацію в Чернівецькій обласній лікарні, де працює.

“З наших медиків-співробітників, які щепилися, та їхніх родичів, не було жодної серйозної побічної реакції на цю вакцину. Вакцина абсолютно безпечна. Ті побічні дії, які є на сьогодні в людей, вакцинованих в Україні, – всі в межах норми”.

Нагадаємо, AstraZeneca, яку ще називають оксфордською вакциною, розробили спільно Оксфордський університет і британсько-шведська фармацевтична компанія AstraZeneca. Торік AstraZeneca уклала угоду з одним зі світових лідерів з виробництва вакцин – Індійським інститутом сироваток Serum Institute of India – на виробництво своєї вакцини від ковіду. Індійська AstraZeneca отримала локальну назву CoviShield.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.