Новини

Європейська комісія рекомендувала надати Україні статус кандидата в ЄС: на яких умовах

Європейська комісія рекомендувала надати Україні статус кандидата.

Про це повідомила президентка Єврокомісії Урсула Фон Дер Ляйєн, пише Суспільне

У своєму висновку щодо надання статусу кандидата на членство в ЄС Європейська комісія рекомендувала його для України.
Урсула Фон Дер Ляйєн зазначила, що Україні рекомендували надати статус кандидата, але з умовами.

“Комісія рекомендує надати Україні європейську перспективу. Це, звісно, за умови, що в країні буде проведено низку важливих реформ. На думку комісії, Україна чітко продемонструвала прагнення країни та рішучість країни жити за європейськими цінностями та стандартами”, — сказала Урсула Фон Дер Ляйєн.

Що відомо

Україна повністю заповнила опитувальник, необхідний для набуття статусу кандидата в ЄС. Тепер Європейська комісія готуватиме рекомендацію щодо виконання країною критеріїв для вступу до Союзу. Влада ж очікує, що статус країни-кандидата Україна отримає за результатами саміту лідерів ЄС 23-24 червня.

За даними соціологічного дослідження, проведеного на замовлення Центру “Нова Європа”, більшість французів, нідерландців та німців схвалюють надання Україні статус кандидата на вступ до складу Європейського Союзу.

16 червня прем’єр-міністр Італії Маріо Драґі, президент Франції Емманюель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц та президент Румунії Клаус Йоганніс заявили, що підтримують європейську інтеграцію України та продовжать надавати країні військову підтримку.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.