Новини

Сидів на сусідній території: у Чернівцях впіймали хижого “кота”, який загубився – фото

У Чернівцях знайшли каракала – тварину, схожу на хижого кота або на рись. Він зник у районі Роші з подвір’я будинку, де його тримали як домашню тварину.

Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомила зоозахисниця Анна Пелепчук.

Вона зазначила, що тварина зараз вдома, знаходиться під седативними препаратами.

Детальніше про те, як вдалося впіймати каракала, на своїй сторінці у фейсбук розповіла зоозахисниця Анна Климчук.

“Наші волонтери сьогодні більш як пів дня відважно вели пошуки і лізли в такі хащі, звідки, здавалося би, і виходу немає. З настанням сутінок каракал подав ознаки життя з сусідської території, де відсиджувався протягом дня. Його загнали у кут і за допомогою снодійного змогли приспати.

Сивих волосинок у дівчат та власників додалося, бо цей жвавий красунчик в останню мить все ж вислизнув. Але, слава Богу, далеко піти йому не вдалося: подіяв препарат”, – йдеться у дописі.

Довідка:

Каракал звичайний (Caracal caracal) — вид роду Каракал родини Котових. Довгий час каракала відносили до роду Рись через зовнішню схожість. Близькими родичами каракала є каракал золотий і сервал. Мешкає в саванах, пустелях і передгір’ях Африки, Аравійського півострова, Малій і Середній Азії.

Каракали – нічні тварини-одинаки. Довжина тіла сягає 65—82 см, хвоста — 25—30 см. Важить близько 11—19 кг. Народжують у середньому 2—3 дитинчат.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.