Новини

«Не проти платити, але не заднім числом»: Петришин зустрівся із переселенцями з гуртожитку щодо оплати проживання

16 червня ректор університету Роман Петришин зустрівся із внутрішньо переміщеними особами, які проживають у гуртожитках Чернівецького національного університету, для роз’яснення ситуації щодо відшкодування ВПО вартості житлово-комунальних послуг.

Про це повідомляє кореспондент molbuk.ua.

Ректор розповів ситуацію з функціонуванням гуртожитка та пояснив жителям студмістечка за що, коли і скільки їм потрібно платити, а також відповів на всі їхні запитання.

“Я звертався до Чернівецької обласної військової адміністрації, до Міністерства розвитку громад та територій України. Звідти відповідь, посилаючись на постанову №332 Кабінету Міністрів України, що ВПО мають робити компенсацію з тих грошей, що їм надає влада. У нас є фінансова дисципліна, бюджетні перевірки, якось ми маємо утримувати ці гуртожитки. Тільки 1700 студентів поселилось з 2800. Поселились значить оплатили. 1 червня відбулась зустріч із губернатором. Я розказав наші розрахунки, які вкладаються в 600 гривень. 500 гривень ідуть на функціонування гуртожитків, а 100 – податок на додану вартість. Після чого їх губернатор погодив”, – розповів Петришин.

До цього жителі гуртожитка зазначали, що їхньому чаті в телеграмі прийшло повідомлення про оплату за проживання заднім числом, проте ректор при зустрічі спростовував цю інформацію та зазначив, що оплата за проживання в гуртожитку для ВПО від 1 червня.

“Ми дуже вдячні університету, працівникам, волонтерам, що так багато допомагають нам і ми не проти платити, просто не заднім числом. Нас сильно цікавила сума. Чому вона така? Частково ми почули відповідь, частково ні. Можливо, будемо просити офіційні документи, в яких буде прописана скільки, за що і на яку кількість людей вона розрахована. Головна проблема в тому, що керівництво повертається до цього наказу, де прописана оплата за житлово-комунальні послуги, але ми отримали кошти лише за березень та квітень. За травень та червень ще поки нічого не виплачували, але весь час повертаються до того, що ми нібито її отримуємо. До того ж в постанові прописано, що вони розраховані на оплату комуналки, але ми не зобов’язані платити за неї”, – говорить переселенка Євгенія Яніш.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.