Новини

Уряд погодив відставку Осачука: що означає це рішення і чи вже звільнили голову Чернівецької ОВА

Сьогоднішнє рішення Кабінету міністрів України, яким погоджено відставку голови Чернівецької обласної військової адміністрації Сергія Осачука, не означає, що посадовця вже відправлено у відставку.

Як повідомляє molbuk.ua, надалі президент України має підписати відповідний документ про звільнення Осачука з цієї посади. Лише тоді вважатиметься, що голову ОВА відправлено у відставку.

У разі, якщо Зеленський підпише розпорядження про відставку Осачука, але не видасть розпорядження про призначення нового голови ОВА, найімовірніше, що виконувати обов’язки голови буде перший заступник губернатора Богдан Ковалюк.

Нагадаємо, Осачук перебуває на посаді голови облдержадміністрації з 25 листопада 2019 року. Президент Зеленський неодноразово називав Осачука “найкращим губернатором в Україні”, коли говорив про те, як влада Чернівецької області бореться із пандемією коронавірусу.

Сергій Осачук: що відомо з біографії чиновника

Осачук Сергій Дмитрович – кандидат історичних наук, перекладач, громадський діяч.

Народився 7 червня 1972 року. У 1994 році закінчив навчання на історичному факультеті Чернівецького державного університету.

На місцевих виборах у 2010 році Сергій Осачук балотувався у депутати Чернівецької міськради від “Української партії “Єдність” (Євген Марчук).

Сергій Осачук є засновником Літературного Целанівського центру в Чернівцях, головою громадської організації “Буковинський медіа-центр”.

У 2013 році був призначений на посаду Почесного консула Австрійської республіки в Чернівцях. Як повідомив тоді голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв, кандидатуру Осачука обрала сама Австрія, а Папієву лише довелося підписати подання на таке призначення.

Сергія Осачука називають близьким до оточення біглого українського олігарха Дмитра Фірташа. Зокрема, раніше він був представником фонду “Firtash Foundation”, який фінансував проведення новорічних і різдвяних свят на Соборній площі Чернівців, а також фестиваль “Маланка-Фест”.

Також Осачук є близьким до сім’ї секретаря Чернівецької міської ради Василя Продана. У період секретарства Віталія Михайлішина Осачук перебував на посаді радника міського голови (на громадських засадах).

Разом з тим, Сергій Осачук є керівником Чернівецької міської громадської організації “Рідне місто”.

Інформація про ймовірну відставку Осачука з’явилася у медіа після проведення правоохоронцями обшуків у кабінетах посадовців “будинку з левами” у справі з розкраданням гуманітарної допомоги. Нагадаємо, напередодні силовики висунули підозру у вчиненні цього злочину одному із заступників Осачука – Артурові Мунтяну.

Про ймовірні причини ухвалення рішення Кабміну щодо погодження відставки Осачука висловився експерт Ігор Баб’юк.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.