Новини

«Ви «вбиваєте» тролейбуси»: чернівчанку обурило, що більшість пасажирів не беруть квитки за проїзд

Фото ілюстративне

Більшість пасажирів тролейбусів у Чернівцях відмовляються брати квиток у кондуктора. Таким чином сприяючи тому, що в місті немає коштів на вдосконалення громадського транспорту.

Про це у фб-спільності СтопХамЧернівці написала Тетяна Меркеєва, пише molbuk.ua

“Зовсім недавно почала їздити на тролейбусах, економлю солярку. І я в шоці. Скільки пасажирів відмовляються брати квиток. Невже вони не розуміють, що скільки квитків не вистачає у кондуктора, таку касу він здає і стільки грошей доходить до обновлення, закупівлі тощо тих тролейбусів? А потім скарги, що транспорт з часів Колчака. Ви самі, своїми руками, вбиваєте його”, – написала чернівчанка.

Вона закликала мешканців замислитися над цим питанням.

“Подивіться якось самі і полічіть, скільки грошей йдуть у кишені кондуктора, і не потрапляють до транспортних організацій. Про що думають містяни, коли відмовляються від квитка?” – зауважила жінка.

У коментарях на допис відреагували по-різному:

“Це правда, багато людей не беруть квитки, а потім зростання цін на проїзд”

“Теж мені новина, тепер попрошу, поїздіть в маршрутках – там взагалі не видають квитка”

“Так чому терміналом не користуєтесь? Ще і гроші заощадите, там проїзд дешевший ніж оплата готівкою. Для цього це і зробили, щоб люди привикли та переходили на безготівкову оплату у транспорті”

“Кондуктора перевіряли постійно, відколи така посада існує. Як так прекрасно кондуктор ” вигрібає”, чому постійна нестача
кондукторів?”

“У всіх перевізників є план, він здає погодинний план” тому квитки значення не мають. Є такі випадки” що з кишені докладають на план, щоби премія була, бо якщо план не виконуєш, то менша зарплата”

“Я завжди беру талон, бо талон на проїзд – це також страховка у випадку аварії!”

“Тролейбусне управління – це збиткове підприємство. Воно існує лише за державні кошти. Підприємство не врятує кількість проданих квитків. Його врятує висока ціна на проїзд. Ви готові платити ціну набагато більше існуючого тарифу?”

“Мене також дивує, що люди по дурості не беруть квитків і цим користуються водії автобусів та контролери тролейбусів.
Якось попросила білет у 5 автобусі, то він мені замість одного цілу пачку відірвав і дав, перерахувала, а там 17шт. Як це назвати? Злість, що попросила білет”

“Те, що вам дають чи не дають квиток, нічого не означає. На всіх маршрутах автобусних, тролейбусних є план. І план треба здати незалежно від того, чи водій (кондуктор) зібрав ті гроші. І то, що йому сьогодні лишились якісь 100 грн, завтра йому треба буде докласти 200. А хто думає, що там мільйони, пійдіть спробуйте. Я вже робив на маршрутці. Більше не хочу”

“В КП Чернівецьке тролейбусне управління є служба інспекторів з контролю пасажирських перевезень. Інспектори контролюють кондукторів, порушників фінансової дисципліни притягують до відповідальності. Також проводиться профілактична (поки що) робота з пасажирами, кожний пасажир, і пільгова категорія населення, повинні в обов’язковому порядку мати квиток на проїзд в громадському транспорті. З наступного місяця вводяться штрафні квитки за безквитковий проїзд. Тому, будь ласка не відмовляйтесь від разових квитків, щоб не сплачувати штраф і не сприяти дрібній крадіжці та звинувачувати потім кондукторів. Не дає кондуктор квиток – зробіть зауваження, а коли дає – не відмовляйтесь. Разом ми сила, з вашою допомогою і розумінням, ми зможемо оновити рухомий склад”, – пишуть у коментарях.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.