Новини

Вчені з’ясували, чи є зв’язок між тромбозом і вакциною AstraZeneca

Вчені прийшли до висновку про те, що утворення тромбів після вакцинації препаратом AstraZeneca може виникнути через рідкісну аутоімунну реакцію, повідомляє в суботу, 20 березня, Reuters.

Європейське агентство з лікарських засобів попередньо заявило, що вакцина не пов’язана зі збільшенням ризику утворення тромбів. Але це не виключає того, що препарат може викликати аутоімунну реакцію, яка провокує утворення згустків крові в судинах, відоме як тромбоз.

“Ця конкретна вакцина викликає рідкісну аутоімунну реакцію, через яку з’являються антитіла, які потім взаємодіють з тромбоцитами, але ми не знаємо, чому це відбувається”, – сказав заступник голови німецького товариства дослідження тромбозу і гемостазу доктор Роберт Кламрот, передає WSJ.

Вчені заявили, що тепер знають, як виявити потенційну небезпеку до того, як наступити фатальний випадок. Завдяки цьому лікарі зможуть провести лікування, і людині нічого не загрожуватиме.

Так, ускладнення можуть бути у пацієнтів з головним болем, запамороченням або порушенням зору на четвертий день після вакцинації. Діагностувати тромбоз можна за допомогою аналізу крові, а лікувати потрібно розріджують кров препаратами та імуноглобуліном.

Вчені стверджують, що тепер людям точно не варто боятися вакцини.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.