Новини

Коронавірус на Буковині: яка ситуація з захворюваністю та чи треба носити маски

Впродовж минулого тижня (6-12 червня) рівень захворюваності на коронавірус у Чернівцях не зріс і навіть дещо зменшився порівняно з показниками позаминулого.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької міськради, пише molbuk.ua

Зокрема, протягом 6-12 червня у Чернівцях зареєстровали 120 нових випадків захворювання на коронавірус (попереднього тижня – 127).

Загалом від початку пандемії коронавірусу в Чернівцях захворіли 66 680 особи. З них одужало 65 288 людей, а 1 256, на жаль, померли.

Хоча війна внесла корективи у боротьбу з пандемією, проте дію карантину продовжили до кінця літа, тож маски носити потрібно, наголошують фахівці:

“Нагадую, що уряд України продовжив дію карантину та режиму надзвичайної ситуації з метою запобігання поширенню СOVID-19 до 31 серпня 2022 року. Щоправда, незважаючи на карантин, в Україні на час воєнного стану скасували визначення рівнів епідемічної небезпеки COVID-19. Поділ на “зелені”, “жовті” та “червоні” зони тимчасово зупинили, а невакцинованих проти COVID-19 працівників перестали відсторонювати від роботи в умовах війни, – каже головний спеціаліст-лікар управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради Ірина Вострікова. – Водночас носіння маски залишилось рекомендованим, щоб уникнути хвороби”.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.