Новини

Туреччина опинилася без туристів із Росії: перельоти сюди стали надто дорогими

У Туреччині стурбовані тим, що росіяни не їдуть на відпочинок.

Про це пише Обозрєватель.

На тлі санкцій, коли перельоти громадянам РФ у багато країн закриті, Туреччина є однією з небагатьох цивілізованих країн, яка залишила “кватирку” для російських туристів.

Але це не допомогло. Як повідомили в Асоціації туроператорів Росії, за перші п’ять місяців цього року скорочення потоку росіян до Туреччини становило 72% порівняно з 2019 роком.

Хоча власники турецьких готелів готові навіть знижувати вартість відпочинку, все одно політ сюди для РФ залишається дорогим через квитки на літак.

Справа в тому, що дешеві чартерні рейси з РФ на турецьке узбережжя вже не літають через санкції. Туреччина намагається відкрити свої авіакомпанії, які перевозитимуть жителів країни-агресора. Але процес їхньої реєстрації довгий.

Тому переліт подорожчав. Так, квиток на літак із Москви до Туреччини у червні коштує 45 тис. рублів в один бік (приблизно 21 тис. грн).
Готельєри скаржаться, що у них залишаються незаброньованими готелі як на липень, так і на серпень. Частина п’ятизіркових закладів навіть не поспішає відкриватися, щоб не працювати собі у збиток.

Ще одна проблема для російських туристів за кордоном – оплата банківськими картками. Оскільки через санкції жителі РФ не можуть користуватися картками Visa та Mastercard, вони перейшли на картки Мир, які не обслуговуються в інших країнах.

Щоправда, ті, хто побував у Туреччині, стверджують, що у деяких банкоматах цієї країни можна зняти гроші і за допомогою цієї картки. Але в багатьох магазинах розплатитися неможливо.

Росіяни їдуть сюди з готівкою, доларами, євро. Але оскільки валюта у них дефіцит, то не всі можуть собі це дозволити.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.