Новини

У Чернівцях «мисливці за металом» на цвинтарях виривають латунні хрестики

Цього року на двох найбільших цвинтарях Чернівців зафіксували масові крадіжки.

Злодії крадуть те, що можна здати на брухт, йдеться у публікації .

На Центральному кладовищі, що на вулиці Героїв Майдану, два тижні тому зафіксували випадок масової крадіжки. Торік було приблизно 20 випадків крадіжок.

“Не крадуть вінки та квіти, а виривають на пам’ятниках латунні хрестики. Восьмого березня викликали поліцію через крадіжки хрестиків на семи пам’ятниках. Ми зараз робимо інвентаризацію пам’ятників, щоби визначити, де ще були крадіжки”, – каже директор міського комунального підприємства “Спецкомбінат” Василь Воронюк.

На цвинтарі кажуть, зарадити крадіжкам складно, бо дуже велика територія кладовища, а охоронців усього двоє.

“У нас на території працює два охоронці, але це дуже мало для 60 гектарів. Один охоронець працює на верхньому вході, інший внизу. Час від часу вони ходять територією, але немає можливості обійти все. Щоби зменшити кількість крадіжок, навіть запровадили чергування між своїми працівниками. Попросили підприємців, які працюють на цвинтарі, звертати увагу на підозрілих осіб”, – продовжує Василь Воронюк.

Ставити огорожу навколо цвинтаря не планують, бо злодії її все одно перелізуть. Розглядають варіант долаткового встановлення камер.

“У нас є камери на цвинтарі, але їх всього шість і лише в центрі. Торік просили в міста кошти на десять камер, але їх не отримали. Цього року будемо просити знову кошти на встановлення камер. Крадуть переважно внизу цвинтаря, на ділянках, які ближче до села Коровія”, зазначив Василь Воронюк.

Василь Воронюк просить відвідувачів, які приходять на могили до рідних, повідомляти про підозрілих людей на території кладовища.

“Якщо бачите підозрілих, які ходять із сумками чи рюкзаками, повідомте про це на виході охоронцям. Працівники неодмінно перевірять, хто ходить цвинтарем”, – зазначив пан Василь.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.