Новини

У Чернівцях проведуть акцію: просять принести речі, які росіяни крадуть із осель українців

Чернівецький митець Тарас Полатайко влаштовує мистецьку акцію протесту проти військових злочинів РФ. Акція відбудеться 12 червня о 12:00 на Соборній площі біля пам’ятника радянській армії.

Про це Тарас Полатайко повідомив кореспондентці molbuk.ua

Для акції художник запрошує чернівчан зносити вживану побутову техніку та інші предмети побуту, які росіяни викрали з осель українців.

“Два місяці тому міськрада Чернівців почала процес перенесення цього пам’ятника з центру міста. Як виявилося, процес буде тривалим і невідомо чим закінчиться.

Домінування пам’ятника радянській армії над центром Чернівців в час, коли Буковина щоденно ховає воїнів, які загинули захищаючи Україну від російської навали, є разючим дисонансом з реальністю та почуттями більшості чернівчан.

Відповіддю на аргумент, що радянська та російська армії не є тотожними, є історичні факти масових згвалтувань та мародерства, вчинених радянською армією під час Другої світової війни. Російська армія є правонаступницею радянської і продовжує вбивати мирних жителів, чинити згвалтування та мародерство.

Прошу чернівчан виразити своє ставлення до злочинів російської армії, долучившись до створення тимчасового арт-об’єкту з побутових предметів, які росіяни крадуть з українських осель. Запрошую всіх небайдужих принести і залишити тут вживану побутову техніку. Хай тварюки подавляться! Об’єкт існуватиме до того часу, поки не вирішиться питання перенесення пам’ятника”, – написав Тарас Полатайко.

Раніше у мерії пояснили, що пам’ятник солдату на Соборній площі є пам’яткою місцевого значення. Його демонтаж можливий лише за погодження міністерства культури.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.