Новини

Відсутність успіху ворога у Сєвєродонецьку, відхід на Бахмутському напрямку: ситуація на фронті

Окупанти продовжують наступати на Сході з метою повністю захопити Луганську та Донецьку області. Проте на багатьох напрямках російські війська успіху не мали та зазнавали великих втрат.

Про це під час брифінгу розповів заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

Він наголосив, що з ситуації на фронті помітно, що окупанти не відмовилися від своєї цілі – продовжує наступати на Сході, щоб повністю захопити Луганську та Донецьку області.

Незважаючи на великі втрати, російська армія не припиняє вести інтенсивні бойові дії.

Яка ситуація на різних напрямках фронту станом на 9 червня

Окупанти наступають на Сіверському напрямку, хочуть встановити повний контроль над Сєвєродонецьком. Проте успіху в цьому вони наразі не мають.

На Луганському напрямку ворог готується до проведення наступу на Слов’янськ з форсуванням річки Сіверський Донець.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує обстрілювати наші території з артилерії. Там окупанти намагалися наступати, але зазнали втрат та відступили, щоб відновити підрозділи.

На Слов’янському напрямку російські загарбники продовжують спроби відновити наступ на Слов’янськ.

Завданням російської армії є прорив оборони ЗСУ на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямках, з метою оточення українських захисників у районі Сєвєродонецька і Лисичанська. Проте успіху там окупанти не мають.

На Харківському напрямку ворог в основному намагається утримати зайняті позиції та нанести удари по українських військових. Окупанти хочуть відновити втрачене положення, але всі ці спроби – невдалі.

На Криворізькому, Запорізькому та Миколаївському напрямках ворог обороняється та намагається утримати зайняті рубежі, обстрілює позиції ЗСУ. Загарбники хочуть відновити там наступ, щоб вийти на адмінкордони Запорізької області.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.