Новини

Україна хоче купити в Ізраїлю систему протиракетної оборони “Залізний купол”

Київ хоче купити в Ізраїлю систему протиракетної оборони “Залізний купол”. Посол України Євген Корнійчук закликав ізраїльський уряд підкріпити свою словесну підтримку нашої країни військовою допомогою.

Про це сказав Євген Корнійчук, пише Обозрєватель.

Дипломат стверджує, що США не будуть заперечувати проти такої угоди.

“Я хочу, щоб ізраїльський уряд вийшов зі своєї зони комфорту та повернувся до реальності. Нам потрібна військово-технічна підтримка, нам потрібен “Залізний купол”. Це дозволить нам врятувати наших мирних жінок та дітей від обстрілів російських ракет. Нам не потрібна пожертва, ми хочемо його купити”, — сказав Корнійчук.

Посол зазначив, що система “Залізний купол” – це не зброя, а інструмент, який рятуватиме життя мирного населення.

“Я не хочу називати це зброєю. Я називаю це захисним спорядженням, яке захистить наших цивільних. Ви не можете вбити цим”, – наголосив він.

Корнійчук підтвердив повідомлення ЗМІ про те, що Ізраїль відмовився підписувати угоду про передачу своєї протитанкової системи, виробленої компанією Rafael.

“Наскільки я знаю, минулого тижня американці дали дозвіл на передачу Україні ПТРК Spike з Німеччини, а Ізраїль відмовив”, – зазначив Корнійчук.

Водночас зазначається, що Ізраїль навряд чи продасть “Залізний купол” через угоду, підписану зі США, та правила щодо експорту товарів оборонного призначення.

Євген Корнійчук загалом розкритикував Ізраїль за його реакцію на війну в Україні. За словами посла, в Києва з початку війни “не було жодної військово-технічної співпраці з Ізраїлем”.

Дипломат також повідомив, що Україна отримала близько 10% касок і бронежилетів, про які просила, а Ізраїль досі не погодився прийняти українських бійців, які втратили кінцівки, на протезування.

Корнійчук також подякував громадянам Ізраїлю, ізраїльським компаніям та організаціям, які допомагають Україні з першого дня повномасштабного вторгнення Росії.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.