Новини

На відновлення доріг в Україні знадобиться 2-4 роки

Для відновлення пошкоджених під час війни доріг Україні знадобиться 900 млрд грн. Очікується, що самі роботи займуть 2-4 роки.

Про це в ефірі телемарафону повідомив перший заступник голови Укравтодору Андрій Івко.

Він наголосив: одним із джерел фінансування мають стати заморожені кошти Росії.

“Аби відновити дорожньо-транспортну інфраструктуру, знадобиться 2-4 роки. Ми вважаємо, що було б правильно залучати на це відновлення кошти, заморожені в РФ”, – сказав Івко.

Водночас, говорячи про масштаби руйнувань, він зазначив: через розв’язану Росією війну в Україні повністю зруйновано 24 тис. км доріг. А крім того, 302 мости, шляхопроводи та естакади.

Загальні ж втрати економіки, понесені під час війни (включають, крім прямих, і непрямі – зниження ВВП, припинення інвестицій, відтік робочої сили тощо), становлять 564-600 млрд доларів. Зокрема, лише будівель та інфраструктури пошкоджено більш ніж на 105,5 млрд доларів.

“Найбільше від руйнування житлового фонду постраждали Маріуполь, Харків, Чернігів, Сєверодонецьк та Лисичанськ. Усього ж через війну пошкоджено, зруйновано або втрачено понад 44 млн кв. м житла українців”, – розповіли у Київській школі економіки (КШЕ).

Там наголосили: через повномасштабну війну в Україні було пошкоджено або зруйновано щонайменше 227 підприємств, заводів та фабрик. Загальна вартість цих руйнувань оцінюється в 11,3 млрд доларів.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.