Новини

Осачук пояснив, чому чоловіки на Буковині повинні носити з собою військовий квиток

Чоловіки на Буковині повинні носити з собою військові квитки, щоб їх могли відразу перевірити уповноважені органи і на місці відразу з’ясувати всі нюанси.

Про це в інтерв’ю телеканалу Суспільне Буковина сказав начальник Чернівецької ОВА Сергій Осачук, пише molbuk.ua

Зокрема, на запитання журналістки, чому на Буковині виникла потреба у вимогах, що чоловіки повинні носити з собою військовий квиток, а чоловіки-переселенці не можуть поселитися у комунальних закладах, не ставши на військовий облік, Осачук відповів:

“Для того, щоби діалог між центрами комплектування та військовозобов’язаними був максимально ефективним і не потрібно було довгих поїздок у пошуках документів. Це ж зручно для всіх – носити з собою військово-облікові документи і на запит уповноважених до перевірки просто їх надати і показати: я військовослужбовець чи я військовозобов’язаний, я заброньований чи навчаюся. І тоді діалог завершений. Це в інтересах обох сторін”, – запевнив очільник краю.

Він також пообіцяв, що “рано чи пізно” запрацює електронний реєстр усіх військовозобов’язаних. Тоді папірці з собою носити не прийдеться.

“Хочу наголосити на тому, що обов’язково буде завершена реформа “оцифрування”, “діджиталізації”. І рано чи пізно у нас запрацює єдиний електронний реєстр усіх військовозобов’язаних. І з того часу не прийдеться носити при собі якісь паперові довідки”, – сказав Сергій Осачук.

Як повідомлялося на початку травня, на Буковині всіх чоловіків зобов’язали носити з собою військовий квиток.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.