Новини

«Відповідатимуть перед виборцями»: Клічук – про депутатів, які прогулюють сесії міськради

Усі проєкти рішень, які виносять на розгляд сесії міськради у Чернівцях, стосуються важливих питань життєдіяльності міста, а також підтримки військових. Тому незрозуміло, чому деякі фракції вперто ігнорують уже кілька засідань сесій поспіль.

Про це на брифінгу 3 червня сказав Чернівецький міський голова Роман Клічук, пише molbuk.ua

Він зауважив, що всі дії тих чи інших партій – це їхня відповідальність перед своїми виборцями.

Зокрема, на запитання журналістів, чому від початку повномасштабного вторгнення депутати фракцій міськради “Народний контроль”, “Команда Михайлішина” та “Рідне місто” пропускають сесії, Клічук відповів.

“Депутати всіх рад працюють на громадських засадах, не отримують зарплату. Їхня відповідальність – виключно перед виборцями, які за них проголосували. Рішення ухвалює керівництво партій, які представлені у міськраді.

Чому не ходять – ну, така їхня позиція. Вони рік не голосували за виділення земель для тих хлопців, які воювали на сході. Всі ті питання, які виносяться на сесію, йдуть на користь місту або на підтримку армії. З якої причини вони не хочуть голосувати за ці проєкти рішень – треба їх запитувати”.

На запитання, що робитимуть у мерії, якщо не вистачатиме депутатів для кворуму навіть з-поміж тих фракцій, які відвідують сесії, адже багато пішли служити в армію, Клічук сказав, що будуть все ж таки закликати до співпраці.

“Все одно ми закликатимемо всі фракції долучитися до життєдіяльності міста, а не малювати якісь там плани про недієздатність міськради і введення військової адміністрації. Я розумію, що це було одним із їхніх бажань, щоби містом правила військова адміністрація”.

Нагадаємо, 31 травня на позачерговій сесії міськради зареєструвалися 22 депутатів. Там були представники усіх фракцій міськради, окрім трьох вищеперелічених: із них не було жодного депутата.

Не було представників фракцій НК, КМ та РМ і на попередній сесії 19 травня.

18 квітня міська рада збиралася на позачергову сесію, але не було кворуму. Присутніми були 19 депутатів. Семеро депутатів перебували у Збройних силах України.

Перед тим сесію ЧМР збирали позачергово 26 лютого.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.