Новини

Чорному та Азовському морям загрожує радіоактивне забруднення через варварство російської армії – Зеленський

Російська агресія, яка стала причиною війни в Україні, не тільки принесла смерть та руйнування в нашій країні, але й створила загрозу, зокрема, для водних ресурсів частини Європи – центру і сходу, Чорноморського басейну.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський на Міжнародному безпековому форумі GLOBSEC в Братиславі.

“Характер бойових дій російської армії – відверто варварський. Вони просто знищують абсолютно все. Жорстоко бомбардують і житлові будинки, і промислові підприємства. Зокрема, екологічно небезпечні хімічні виробництва, металургійні заводи тощо”, – наголосив президент.

За його словами, бойові дії на Донбасі ще з 2014 року створили загрозу забруднення підземних вод. Якщо продовжиться затоплення вугільних шахт, серед яких є шахта “Юнком”, в якій у 1979 році було здійснено підземний ядерний вибух, то навіть радіоактивне забруднення може потрапити не тільки до річок України, але й в Чорне і Азовське моря.

“Неможливо переоцінити загрозу, яку російська агресія створила для водного потенціалу усієї нашої частини Європи – центру і сходу, Чорноморського басейну”, – наголосив президент.

Також Зеленський зауважив, що однією з найважливіших мішеней для російської армії в Україні стали мости через ріки. Для їх остаточного руйнування російська армія завдає по декілька ударів поспіль.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.