Новини

Українців готують до прохолодніших батарей взимку і зменшення температури в квартирах

Через великі ціни на газ і енергоносії, які лише продовжують зростати, доведеться економити, а таким чином зменшити використання цієї сировини.

Хоча в Україні значно зменшилась кількість газу, який використовують і громадяни і бізнес, і буде можливість пройти цей опалювальний сезон за рахунок власного видобутку, та економити все ж доведеться, про це заявила радниця міністра енергетики України Лана Зеркаль в ефірі “Єдиного марафону” в слоті ТСН.

Вона додала, що власного газу вистачить і для бізнесу, якщо буде необхідність, то його можна буде купувати самостійно. Втім ціни зараз дуже високі на на міжнародних ринках на газ, зазначила радниця, і немає тенденції щодо зменшення цієї цін.

“Ця крива йде вгору – підвищуються ціни, як на пальне, так і не енергоносії, так і на продовольство”, – підкреслила вона.

Саме тому доведеться дуже економити і особливо в опалювальний сезон, тож в квартирах українців стане прохолодніше.

“Цього року ми будемо змушені трошки економити. Зменшувати температури в оселях і проходити цю зиму так, які її проживають європейці – не з температурою 22 в оселях, а температуру маємо зменшити до 19, максимум 20 градусів. Як живуть всі європейці і трошки економити”, – зазначила Зеркаль.

Вона закликала до цього також дуже свідомо підходити і розуміти, що зараз живемо в часи не лише війни, а і високих цін на енергоносії.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.