Новини

У центрі Чернівців за безкоштовними обідами – величезні черги: літній жінці стало зле – фото

У центрі Чернівців на Соборній площі, де благодійні організації роздають внутрішньо переміщеним особам продуктові набори та годують гарячими обідами, опівдні, у період роздачі їжі, утворилися довжелезні черги. Одній із літніх жінок через тривале очікування під палючим сонцем стало зле.

Про це повідомляє кореспондентка molbuk.ua

За словами очевидців, жінці – близько 75 років, вона місцева. Вона довго очікувала в черзі за їжею, її розболілося серце. Викликали карету “швидкої”. Медики транспортували жінку всередину “швидкої” і надали їй невідкладну допомогу. Як повідомив кореспондентці один із медпрацівників, із пенсіонеркою – нічого надто серйозного, після надання допомоги вона буде в нормі.

Ті, хто очікував у черзі, нарікають, що довго доводиться стояти і не кожному це під силу, особливо літнім людям. Зокрема, кажуть, це і тому, що значна частина тих, хто приходить харчуватися, – місцеві, хоча допомога передусім мала би надаватися переселенцям. Черга справді розтягнулася на метри.

Як відомо, щоденно о 12:00 на Соборній площі Чернівців волонтери іспанської благодійної організації Remar S.O.S. безкоштовно годують переселенців гарячими обідами. Благодійники також роздають сім’ям переселенців продуктові набори.

Також влаштувала їдальню під відкритим небом на Соборній площі гуманітарна організація “Турецький червоний хрест”. Графік роботи: до 18:00.

Окрім того, на іншій частині площі продуктову допомогу роздає одна з релігійних організацій. У них можна пригоститися чаєм, кавою, поп-корном та іншими смаколиками.

“Ми пригощаємо виключно внутрішньо переміщених осіб. Лише після 16.00, якщо ще залишаються продукти, можемо дати їх і місцевим. Зараз помолимося і будемо пригощатися”, – зазначив представник релігійної організації.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.