Новини

Посол РФ розповів, чи може його країна застосувати ядерну зброю проти України

Посол РФ у Великій Британії Андрій Келін не вірить, що його країна застосує тактичну ядерну зброю проти України.

В інтерв’ю ВВС він заявив, що ядерна зброя застосовуватиметься лише у тому випадку, якщо існування Росії опиниться під загрозою.

“Тактична ядерна зброя, відповідно до російської військової доктрини, не використовується в таких конфліктах (як вторгнення Росії в Україну — ред.)”, — стверджує посол.

Ще наприкінці лютого кремлівський диктатор Володимир Путін перевів російські сили стримування, до яких входять і ядерні, у режим особливого несення чергування.

Український президент Володимир Зеленський не виключив, що кремлівський режим може наважитися реалізувати свої загрози щодо застосування ядерної зброї.

У травні на російських пропагандистських каналах все частіше згадували про можливість застосування Росією ядерної зброї. Ці погрози звучали на тлі відсутності значних успіхів російської окупаційної армії в Україні та збільшення постачання західної зброї Києву.

8 травня у ЦРУ заявили, що західні спецслужби не бачать жодних ознак того, що Росія готова застосувати тактичну ядерну зброю проти України чи її союзників.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.