Новини

“Буде кульмінація”: американський генерал спрогнозував терміни успішної контратаки ЗСУ

До кінця літа українська армія зуміє відтіснити російських окупантів на позиції, які вони займали до повномасштабного вторгнення.

Такий прогноз озвучив телеканалу “Дом” американський генерал-лейтенант у відставці, екс-командувач сухопутним командуванням союзників і армією США в Європі Бен Ходжес. Нині Ходжес є провідним військовим експертом Центру аналізу європейської політики у Вашингтоні.

За його словами, для перемоги однієї зі сторін слід вирішити логістичні проблеми.

“Я вважаю, що логістичні можливості росіян погіршуються, в той час як можливості українців навпаки. І коли буде правильне положення, російські сили впадуть, буде кульмінація. Я думаю, це, швидше за все, відбудеться в серпні”, – зазначив він.

“За моєю оцінкою, до кінця літа українські війська відсунуть російські як мінімум до лінії, на якій ті були 23 лютого”, – прогнозує Ходжес.

Ходжес констатував, що у ворожої армії все ще багато артилерії та ракет, а його прогноз збудеться після того, як вони закінчаться.

“Коли вони не зможуть чинити тиск на українські війська – від Херсона і до Донбасу, тоді й буде наступна переломна точка в цій стадії операції. І тоді до кінця літа, якщо ми виправимо тилове забезпечення, логістику, то ЗСУ зможуть вигнати російські війська”, – зазначив генерал.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.